Om kenneln

Om kenneln

 

 

 

 

 

 

Carina heter jag och är gift med Kent. Det är jag som driver denna kennel som startade 1998.

Vi har tillsammans tre vuxna barn -Tobias,Isabella och Gabriella.

Jag arbetar som pedagog i en gymnasiesärskola. På min fritid ägnar jag mycket tid åt hundarna.Under höst och vinter oktober-januari är jakten prio ett för oss.

 

Jag har en liten familjeuppfödning av stävhårig normal tax för jaktligt bruk.Första taxen köptes 1992 Bockskallets Leica,det är hon som är stamtiken i kenneln.


Vi har tre taxar hemma och en tax hos fodervärd.

 


2012 kom Fullskogens Haidi/Tezz hem till oss,en Karelsk björnhund.

Vi jagar älg och vildsvin med henne.

2018 kom Lé Hallaröd´s Sansa hem till oss,en Slovensky kopov.

Vi  ska jaga vildsvin,älg och hjort med henne.

 

Målsättningen med uppfödningen är sunda och trevliga jakthundar med bra skall,stark jaktlust och samarbetsvilja,stabil mentalitet och god exteriör. Hundarna är kära familjemedlemmar som finns omkring oss hela tiden.Valparna som föds hos oss får en trygg och bra start i livet med social träning och mycket ömhet.Jag lägger stor vikt på att hjälpa,stötta och att ha trevligt med mina valpköpare.

 

Vill framföra ett stort TACK till våra duktiga valpköparesom gör det möjligt för mig att fortsätta med uppfödningen.Med eran medverkan och engagemang kan vi jobba vidare för ett gemensamt mål nämligen taxen.

 

Min ambition med denna hemsida är att hålla den aktuell med resultat från prov,utställningar,bilder samt annat smått och gott.Är det något du saknar hör gärna av dig.


Carina Andersson

070-5444726

rondodrevets@telia.com